Wintersportgebieden liggen er prachtig bij voor Roger Horn

Roger Horn en andere liefhebbers van de wintersport hebben niets te klagen de komende weken, de wintersportgebieden liggen er mooi bij. Met name in de Zuid-Alpen is er over het algemeen weinig sprake van witte bomen, ze zijn veelal groen. Dat heeft te maken met het feit dat er veel lariksen groeien, die hun naalden in de winter verliezen. Er kan daardoor geen sneeuw op blijven liggen. Dankzij het warme weer zijn de naalden er echter niet vanaf gevallen, waardoor er nu sneeuw op ligt en het mogelijk is er prachtige plaatjes te schieten.

Sneeuw op de takken

De sneeuw op de takken zorgt ervoor dat er een wit winterwonderland ontstaat in de Alpen, in verschillende gebieden. Roger Horn is blij met de mooie plaatjes, maar vindt het daarnaast vooral prettig dat er voldoende sneeuw op de grond ligt. Dit zorgt er immers voor dat het in de wintersportgebieden mogelijk is te gaan skiën en er op een snowboard te stappen. Het landschap ziet er anders uit dan andere jaren, het is er een stuk winterser waardoor een groot aantal liefhebbers moeite zal hebben om het gebied na de wintersportvakantie weer gedag te zeggen.

Spierwitte bomen op de foto

Roger Horn adviseert een ieder die nog op wintersport gaat om een goede camera mee te nemen, die helpt de spierwitte bomen op de foto vast te leggen. Het is een prachtig gezicht, het is de moeite waard om tussen het skiën door af en toe even de tijd te nemen. Daarna is het uiteraard prettig om weer van het uitzicht te kunnen genieten tijdens het skiën. De beide activiteiten met elkaar combineren? Roger Horn maakt regelmatig gebruik van een videocamera die netjes vastlegt hoe hij zich over de pistes in de Alpen beweegt.

Laat een reactie achter voor