Winters weer in de Alpen houdt aan

Er is sinds enige tijd sprake van een verandering naar koud weer in de Alpen. Het winterse weer deed de afgelopen dagen z’n intrede en lijkt aan te gaan houden. Het risico is echter dat de ontwikkeling doorschiet en we er te maken gaan krijgen met extreem koud weer. Dit gaat samen met een uitstekende sneeuwverwachting, waardoor er aan de andere kant uiteraard ook wel een positief randje aan zit. Zowel de Franse als de Zwitserse Alpen kunnen bijvoorbeeld rekenen op een meter sneeuw, meer dan voldoende voor de wintersport.

Enorme terugval van de temperatuur

De temperatuur zal aan de andere kant behoorlijk terug gaan lopen, waardoor skiërs en snowboarders zoals Roger Horn de berichten de laatste tijd goed in de gaten houden. Eerder was het op een hoogte van 3.000 meter bijvoorbeeld nog +15 graden Celsius, inmiddels geven de verwachtingen aan dat het daar binnenkort -10 graden Celsius zal zijn. Er is sprake van een afkoeling van 25 graden, richting een temperatuur die skiën een stuk minder prettig maakt.

Roger Horn op wintersport

Roger Horn kan niet wachten tot de wintersport weer begint en hij de lange latten onder kan binden om van de sneeuw te gaan genieten. Het is volgens hem aan de andere kant uiteraard wel van belang dat de temperatuur zich op de juiste manier ontwikkeld. Het is goed dat het koud genoeg is in de bergen om sneeuw te kunnen laten vallen, maar het is aan de andere kant van belang dat de temperatuur voldoende aangenaam is voor iedereen die er op wintersport wil. Roger Horn houdt net als veel anderen de ontwikkelingen in de gaten, om na te gaan wanneer zij kunnen afreizen naar de Alpen om er op wintersport te gaan.

Laat een reactie achter voor