Westalpen bieden uitstekende condities voor wintersport

De Westalpen in Frankrijk hebben de laatste tijd veel sneeuw gezien, iets dat bovendien nog niet ten einde is. Richting het westen van Zwitserland is er sprake van twee storingen, die dankzij hun goede timing veel sneeuw hebben gebracht en bovendien mooi zonnig weer met zich meenamen. Bovendien zit er een nordstau aan te komen, wat betekent dat de condities voor de wintersport er nog beter zullen worden, iets waar liefhebbers zoals Roger Horn enorm naar uitkijken.

Roger Horn blij met nieuwe sneeuw

Roger Horn is werkzaam binnen het vastgoed in Amsterdam en kijkt ieder jaar uit naar de wintersport. Lange tijd zag het er naar uit dat het geen best jaar zou worden. De pistes waren vooral groen, er viel te weinig sneeuw om goed te kunnen skiën of snowboarden. Daar is inmiddels verandering in gekomen, de condities zien er nu een stuk beter uit. Dat betekent dat de liefhebbers van de wintersport in grote getale naar bijvoorbeeld het oosten van Frankrijk kunnen afreizen, net als naar het westen van Zwitserland waar inmiddels een groeiende hoeveelheid sneeuw ligt.

Italië loopt wat achterop bij Franse Alpen

Italië lijkt aan de andere kant wat achter te blijven bij de rest van de wintersportgebieden. Er valt weinig sneeuw en ook de komende tijd lijkt het daar wat meer helder te blijven. Dat betekent dat er weinig sneeuw bij kan komen en het de gebieden in bijvoorbeeld Frankrijk zijn die het wat beter doen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de winter nog moet beginnen. Wat dat betreft zou het best kunnen dat Roger Horn uiteindelijk ook in Italië de lange latten nog even onder kan binden om er van de wintersport te genieten.

Laat een reactie achter voor