Strijd tussen warmte en koude gaande in de wintersportgebieden

Het weer ‘kwakkelt’ in de wintersportgebieden, het is nog niet goed duidelijk of er nu daadwerkelijk een koudere periode aan zit te komen. De laatste tijd schommelen de temperaturen op en neer, waardoor onder andere Roger Horn de lange latten nog niet kan onderbinden. De bekende naam uit het vastgoed in Amsterdam gaat graag op wintersport, al is het dan natuurlijk wel van belang dat er voldoende sneeuw in bijvoorbeeld de Alpen ligt. Het lijkt erop dat dit in het nieuwe jaar dan daadwerkelijk gaat gebeuren.

Recente piek in de temperaturen

Onlangs vond er nog een flinke piek in de temperaturen plaats, het ging om een ‘föhn’ als het gevolg van zachte lucht die werd opgepompt. Dit heeft er aan de noordkant van de Alpen voor gezorgd dat ook het laatste beetje sneeuw in de gebieden op veel plaatsen verdwenen is. Het lijkt echter op een soort stilte voor de storm, aangezien er nu meer droge en koude lucht op komst is. Die moet ervoor gaan zorgen dat Roger Horn en andere liefhebbers van de wintersport daar in het nieuwe jaar dan toch eindelijk van kunnen gaan genieten.

Droge kou op komst

Er is droge koude lucht benodigd om er voor langere tijd voor te kunnen zorgen dat er voldoende sneeuw valt en dat Roger Horn en anderen van de wintersport kunnen gaan genieten. Het lijkt erop dat in ieder geval de Franse Alpen en Oostenrijk daar in het nieuwe jaar mee te maken gaan krijgen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het bij het weer natuurlijk altijd van belang is om een slag om de arm te houden. Voorlopig lijken de voortekenen echter beter dan de afgelopen tijd, wat al winst is voor een ieder die de wintersport een warm hart toedraagt.

Laat een reactie achter voor