Sneeuw lijkt in aantocht in de skigebieden

Het lijkt er hier in Nederland nog niet op, maar de winter lijkt er in de skigebieden wel degelijk aan te komen. Hier loopt de temperatuur nog gemakkelijk op naar 15 graden, maar in de bergen begint de sneeuw af te vallen. We hebben de laatste tijd te maken met een gebied van hoge druk, waardoor het overwegend zonnig en behoorlijk warm is. Het hogedrukgebied ligt nu nog boven de Alpen, maar zal daar gaan verdwijnen zonder dat er een opvolger klaar staat.

Roger Horn kan niet wachten

Roger Horn kan niet meer wachten tot de sneeuw er gaat vallen en het weer mogelijk wordt om de lange latten onder te binden. Hij kijkt ieder jaar erg uit naar de wintersport, om er in de Alpen voor te zorgen dat hij kan genieten van de lange afdalingen die er te vinden zijn. Wat Roger Horn betreft is het dan ook goed nieuws dat de sneeuw er binnenkort in grotere hoeveelheden gaat vallen, waardoor het ook op minder grote hoogte mogelijk wordt om op de ski’s te gaan staan en er van de wintersport te genieten.

Straalstroom voor meer koude lucht

Er lijkt in ieder geval sprake van een koudeprikje de komende tijd in de Alpen, die mogelijk zal worden gevolgd door een koude straalstroom. Dat betekent dat er vanuit hogere luchtlagen koude lucht naar de Alpen zal gaan stromen, waardoor de kans op sneeuw er behoorlijk toe gaat nemen. Op die manier is de kans groot dat de wintersport van start kan gaan en er weer een mooi seizoen aankomt. Roger Horn zal net als de rest van Nederland nog even geduld moeten hebben, maar het lijkt er in ieder geval op dat dit beloond gaat worden.

Laat een reactie achter voor