Regen hoeft sneeuw niet direct in de weg te zitten

Het gaat de laatste tijd niet echt lekker met het winterweer in de verschillende wintersportgebieden. Met name op grotere hoogte is er behoorlijk wat sneeuw gevallen, maar daarnaast regent het er ook regelmatig. Dat is op zich geen probleem, het regent ook op grote hoogte immers regelmatig. Bovendien hoeft een regenbui niet direct het einde te betekenen van het skiseizoen. Sneeuw kan best wel veel hebben, al maakt Roger Horn zich toch wel wat zorgen over de wintersport en de mogelijkheden in de verschillende skigebieden.

Sneeuw kan behoorlijk wat hebben

Sneeuw kan behoorlijk wat hebben, een eenvoudige regenbui hoeft niet direct tot problemen te leiden. Met name op de kurkdroge dagen smelt de sneeuw amper weg bij relatief hoge temperaturen. Dat betekent bovendien dat de sneeuw niet zomaar verdwijnt op het moment dat er koude regen valt. Wanneer het een dag lang regent op een witte ondergrond is de kans groot dat die daarna nog steeds wit is. Uiteraard zal er wat sneeuw verdwijnen, maar dat is niet zo dramatisch als dat het er in eerste instantie wellicht uit ziet.

Roger Horn op wintersport

Toch lijkt Roger Horn er op dit moment vanuit Amsterdam nog niet gerust op te zijn. De sneeuw klinkt in op het moment dat het gaat regenen, waardoor die wat zwaarder en natter zal worden. De verse poedersneeuw wordt wat minder prettig om op te skiën. Aan de andere kant heeft Roger Horn er vertrouwen in dat er voldoende plekken overblijven met verse poedersneeuw, om daar van de wintersport te gaan genieten. Hij ziet er samen met veel andere Nederlanders dan ook enorm naar uit om de sneeuw op te zoeken en daar voor een heerlijke tijd te gaan zorgen.

Laat een reactie achter voor