Droge en meer zachte periode dreigt voor wintersportgebieden

De afgelopen weken leek het er goed uit te zien voor de verschillende wintersportgebieden, er viel behoorlijk wat sneeuw. Toch lijkt er een kleine kink in de kabel te komen, aangezien de voorspellingen voor de komende tijd er wat minder rooskleurig uit. Het lijkt erop dat het wat droger en zachter gaat worden. Roger Horn hoopt erop dat er toch weer meer sneeuw zal gaan vallen, iets waar de beheerders van Val Thorens in ieder geval vanuit gaan door het gebied toch gewoon te openen.

Roger Horn hoopt op meer sneeuw

Roger Horn hoopt dat er de komende tijd meer sneeuw zal vallen, hij reist graag weer af naar de mooie wintersportgebieden in Europa om daar van de momenten op de lange latten te gaan genieten. Met name in het zuiden ziet het er niet goed uit, de kans is groot dat de skigebieden daar gebruik zullen moeten gaan maken van kunstsneeuw. Met name in Val Gardena gaat het nog niet zo goed met de sneeuw, veel van het landschap is daar nog groen en daardoor nog niet geschikt voor de wintersport.

Val Thorens is toch open gegaan

Ondanks de matige verwachtingen heeft Val Thorens er toch voor gekozen om gewoon open te gaan. Er ligt inmiddels zo’n 50cm sneeuw op een groot aantal plaatsen, waardoor het er volgens de beheerders goed mogelijk is om er te gaan skiën of gebruik te maken van het snowboard. Of daar de komende tijd meer sneeuw bij zal komen of dat het er aan de andere kant juist op achteruit zal gaan zullen we moeten afwachten. Feit is dat veel anderen net als Roger Horn niet meer kunnen wachten tot ze op wintersport kunnen, dus het is te hopen dat er nog wat meer sneeuw bij zal komen.

Laat een reactie achter voor