De winter lijkt de weg kwijt in Europa

Roger Horn wordt niet blij van het weerbericht. Hij vindt het prettig wanneer de temperatuur in Nederland oploopt, maar bijvoorbeeld rondom de Alpen ziet hij liever lage temperaturen in combinatie met sneeuw. Het moge duidelijk zijn dat Horn een groot liefhebber is van de wintersport, hij staat graag op de lange latten. De weersverwachting voor bijvoorbeeld de Alpen ziet er echter niet goed uit, het lijkt erop dat de temperatuur er op zal lopen en het aan sneeuw zal ontbreken.

Warmer weer in de Alpen

Er ligt een hogedrukgebied boven Zuid-Europa, dat er daar voor zorgt dat de temperaturen hoger liggen dan normaal voor de tijd van het jaar. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, al ziet Roger Horn net als andere analisten dat het gebied zich in noordelijke richting beweegt. Dat betekent dat ook de Alpen daarmee te maken kunnen krijgen en de temperaturen er in ieder geval niet omlaag zullen gaan. Dat betekent dat er weinig tot geen sneeuw bij zal gaan vallen, wat de wintersportmogelijkheden uiteraard niet ten goede zal komen.

Noordalpen krijgen vooral regen

Met name in de Noordalpen zal het de komende tijd vooral regenen, er is daar geen sprake van natuurlijke sneeuw. Roger Horn weet dat de verschillende pistes gebruik kunnen maken van kunstsneeuw, al houdt hij liever van de natuurlijke sneeuw. Het lijkt er echter op dat het er de komende tijd niet goed uit ziet, waardoor het vooral een natte bende wordt in de verschillende gebieden waar het normaal gesproken zou moeten sneeuwen. Het is nu nog niet goed duidelijk of de temperaturen na die periode wel weer omlaag zullen duiken.

Laat een reactie achter voor